Mutfakta Püf Noktalar-1

Mutfakta Püf Noktalar-1
11 Nisan 2015 Cumartesi 15:02

Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküviler

Küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.


Açılmakta direnen cam kavanozlar

Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır. 





Alabalığın dağılmaması için

Pişirmeden önce una bulamadan süte batırın.


Armutu saklarken

Sapları yukarı doğru gelecek şekilde dizin, bozulmasını geciktirmiş olursunuz. 




Bal nasıl saklanır?

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan balın saklama koşullarına dikkat edilmezse şekerlenir ve besin değeri kaybolur. Bu yüzden bal kavanozunu sıcak olmayan serin ve karanlık bir yerde saklamak daha iyi olacaktır. Gün ışığı alan bal bozulur. Ayrıca kavanozun kapağı açık kalırsa nem alır ve tadı acımtrak olur.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.