Ahududulu cevizli tart

Ahududu ve cevizin inanılmaz uyumuna bayılacaksınız.

Ahududulu cevizli tart
21 Mayıs 2015 Perşembe 17:27




 Malzemeler


Hamur için:


- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)





İç dolgusu için:


- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1,5 su bardağı dondurulmuş ahududu
Hazırlanışı 

1. Adım: Tereyağı, un ve pudra şekerini karıştırıp tart hamurunu yoğurun. 

2. Adım: Tart kalıbınızı yağladıktan sonra hamuru içine güzelce yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecede 20 dak pişirin ve 15 dak soğumaya bırakın. 

3. Adım: Soğuduktan sonra ceviz ve ahududuyu hamurun üzerine serpin. 

4. Adım: Diğer yandan yumurta, şeker, un kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp pürüzsüz bir dolgu elde edin. 

5. Adım: Hazırladığınız dolguyu ahududuların üzerine dökün ve 200 derecede yaklaşık 25 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.