Soslu Kanat

Mis kokulu, tavuğu sevdiren pratik bir fırın tarifi soslu kanat.

Soslu Kanat
14 Ağustos 2015 Cuma 12:27

 Marinasyon karışımına arzu ettiğiniz baharat ve kurutulmuş sebze çeşni gibi aroma arttırıcıları ekleyebilirsiniz.

Malzemeler

1 kilogram tavuk kanat
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı sos
2 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1/2 tatlı kaşığı bal
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 dal taze biberiye

Nasıl yapılır

Tavuk kanatları bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın. Sarımsakları rendeleyin. Ayçiçek yağı, süt, yoğurt, domates salçası, acı sos ve balı geniş bir kapta karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, defne yaprağı, kekik, taze çekilmiş renkli tane karabiber, ayıklanmış biberiye dalları ve tuzu katın.

Tüm malzemeyi karıştırın. Tavuk kanatları hazırladığınız sos karışımına bulayıp fırın tepsisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan kanatları, sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.